Almanya vizesi konusunda profesyonel danışman kadromuzla vize başvuru işlemlerinizi en ekonomik fiyatlarla, en kısa sürede sonuçlandırmaktayız. Uzun yılların kazandırdığı birikim ve deneyimle Almanya vize başvuru işlemlerinizi güvenilir ve hızlı şekilde gerçekleştirerek başvuru sürecinizi tamamlıyoruz.
Almanya vizesi almak için gerekli evraklar, seyahat türüne ve koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Almanya vizesi için güncel evrak listesine Vize İşlem Merkezi'ni arayarak ulaşabilirsiniz. Almanya vizesi hakkında tüm sorularınıza cevap verebiliriz.
Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; 180 günlük sürede 90 günü aşmayacak seyahatleri için Almanya vizesi almak zorunda değildir. Dolayısıyla Almanya'ya vizesiz girebilirler. Bordo Pasaport (Umuma Mahsus) hamili kişiler ise, Almanya'ya giriş yapabilmek için Almanya vize başvurusunda bulunmalıdır.
Almanya, Schengen Bölgesi üyesi ülkeler arasında bulunduğu için; Almanya vizesi ile Almanya'dan başlamak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de seyahat edilebilmektedir. Almanya'ya seyahat etmek isteyenler için belirleyici unsur ise kaç günlük seyahat planladıklarıdır.
90 günü aşmayacak bir seyahat planlanıyorsa alınması gereken vize, Almanya Schengen Vizesi; çalışma, eğitim, aile birleşimi gibi 90 günü aşan durumlarda ise alınması gereken vize Almanya Ulusal Vizesidir.
Oturma veya çalışma izni, aile birleşimi gibi amaçlarla uzun süreli olarak Almanya'ya seyahat planlayan kişilerin Almanya Ulusal Vize (D Tipi Vize) başvurusu gerçekleştirmek zorundadır. Uzun süreli vize başvurusu Almanya Konsolosluğu veya Almanya Büyükelçiliği'ne yapılır. 90 günü aşmayacak vize başvuruları ise Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen akredite vize danışmanlık firmalarından gerçekleştirilebilir.
AB üzerinde 1995 yılında yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi, bu sözleşmenin tarafı ülkelerce dolaşım serbestisi sunan bir bölge oluşturulmasıyla sonuçlandı. Schengen Bölgesi'nin dışında kalan ülkelerin sınır geçişleri için Schengen ülkeleri ortak kurallar uygulamaktadır.
AB'ye üye olmamakla birlikte özel bir anlaşma ile bu bölgeye dâhil olan İsviçre, İzlanda ve Norveç'in yanı sıra Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan "Schengen Bölgesi" isimli grup içinde yer almaktadır.
Almanya Schengen Vizesi sayesinde Almanya'dan başlamak şartıyla tüm Schengen ülkelerine aynı vize ile 90 günlük bir seyahat planlayabilirsiniz!
Avrupa Vize Enformasyon Sistemine (European Union Visa Information System - VIS) dijital parmak izi kaydının yapılması, Schengen vizesi talebinde bulunan herkes için mecburi bir durumdur.
Son beş yıl içerisinde, bir "Schengen vizesi" başvurusu sırasında dijital parmak izi kaydınız alınmadıysa, bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Schengen ülkeleri dışındaki yerler için alınan dijital parmak izleri ve pasaport alırken verdiğiniz parmak iziniz Schengen Vizesi başvurularda geçerli değildir.
Schengen kuralları gereğince eğer daha önceki vizelerinizde VIS ibaresi yer almıyorsa Almanya vizesi almak için parmak izi vermeniz gerekir. Schengen bölgesi ülkelerinin ikili anlaşmaları kapsamında daha önce verdiğiniz parmak izinizin kabul edilmemesi ve vize randevusuna gitmek gibi zorunluluklarınız bulunabilmektedir.
Parmak izi vermeden ve hatta evinizden bile çıkmadan Almanya vize başvurusu gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için Vize İşlem Merkezi'ne 0312 419 09 22 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz!
Parmak izi taraması için bilinmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.
Almanya vize başvurularında biyometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü bir adet fotoğraf gerekmektedir.
Biyometrik fotoğraflar için istenen kıstaslar şunlardır:
Almanya'ya turistik seyahatlerde bulunmak isteyen kişilerin başvuru yapmış oldukları vize türüdür. Almanya vize türleri içerisinde en geç sonuçlanan vize olduğunu da söyleyebiliriz. Ortalama sonuçlanma süresi 20 iş günüdür.
Almanya turistik seyahatleri için, satın alınmış uçak biletleri veya otel konfirmasyon belgeleri, Almanya Konsolosluğu için çok fazla bir önem arz etmemektedir. Bu sebeple turistik vize başvurusunda bulunacak kişilerin, vizeleri sonuçlanmadan uçak bileti ve otel konaklamalarını satın almamalarını tavsiye etmekteyiz.
Almanya Turistik vizesine başvuru gerçekleştirecek kişilerin, seyahatlerinden en az 35 gün önce vize müracaatlarını gerçekleştirmeleri, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları açısından büyük bir önem arz etmektedir.
Almanya Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu, turistik seyahatler için yapılan müracaatlarda genel olarak başvuru esnasında ibraz edilen otel ve uçak rezervasyonlarının gün sayısı kadar vize vermektedir. Daha önceki Almanya vizelerinin ve giriş çıkış sayılarının çok fazla olduğu durumlar haricinde, Almanya turistik vize başvurularında uzun süreli vize alınamaması gayet normal bir durumdur.
Almanya vize müracaatlarında, en çok başvuru yapılan vize türüdür. Bunun temel nedeni Türkiye ve Almanya arasındaki yakın ekonomik ilişkiler ve Almanya'da her mesleki gruba hitap eden uluslararası ticari fuarların sıklıkla düzenlenmektedir. Almanya Ticari Fuarlarına katılım gerçekleştirmek isteyen kişilerin de, ticari vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Almanya'daki fuarlara katılmak isteyen kişilerin, fuarı düzenleyen organizasyon firmalarının web sitelerine giriş yaparak fuar katılım belgelerini satın almaları ve kredi kartları ile ödeme gerçekleştirmeleri ticari vize başvurusu yapmaları için mutlak surette önemlidir.
Almaya fuarlarında, stant açmak isteyen kişilerin ise, fuar alanı için kiralamış oldukları yeri gösteren belgelerini ve bu yerler için ödemiş oldukları makbuzları, vize müracaatları esnasında, başvuru dosyalarına eklemeleri zorunludur.
Almanya ticari vize türünde, azımsanmayacak sayıda başvuru sahibi, güçlü maddi yeterliliği bulunmasına ve çok sayıda Schengen seyahat geçmişi olmasına rağmen, olumsuz vize sonucu alabilmektedir.
Almaya ticari vizesinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta, Almanya'dan davetiye gönderen firma ile Türkiye'deki firmanın mesleki uyumudur. Örneğin Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibisiniz. Almanya'dan davetiye gönderen ise bir tekstil firması ise Almanya Konsolosluğu vize değerlendirme aşamasında, seyahat geçmişinize ve maddi yeterlilik durumunuza bakmaksızın vizenizi olumsuz sonuçlandırmaktadır.
Almanya ticari vizesi, başvuru için gereken şartların eksiksiz olması halinde, en hızlı sonuç alınabilen vize türüdür. Vize başvuru süreci, sömestr ve fuar dönemleri haricinde, ortalama 7-8 iş gününde sonuçlanabilmektedir.
Almanya vize başvuruları, gerekli evrakların eksiksiz şekilde teslim edilmesi durumunda ortalama 15 içinde sonuçlanmaktadır. Vize başvuru işlemini sonuçlandırma ve vizenin verilme süresini Almanya Büyükelçilik/Başkonsoloslukları sorumluluğundadır. Firmamızın veya herhangi bir kurumun onay süreci veya vize verilme süresi üzerinde tesiri bulunmamaktadır.
Başkonsoloslukların iş yoğunluğunun arttığı dönemlerde; okulların ara ve sömestr tatillerinde, resmi ve dini bayram tatilleri öncesinde vize sonuçlanma süreleri uzayabilir. Almanya'ya seyahat etmek isteyen kişilerin Almanya Vize başvurularını, seyahatlerine bir ay kala yapmalarını tavsiye ederiz.
Almanya Vize başvuru formunu Almanya Konsolosluğu, Almanya Büyükelçiliği ve bu kurumların yetkilendirdiği akredite vize danışmanlık firmalarında edinebilirsiniz. Firmamız Vize İşlem Merkezi, akredite bir vize danışmanlık firması olduğundan, vize başvurularını firmamız aracılığıyla hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz.
Almanya vize başvuru formu doldururken dikkat etmeniz gereken önemli konular:
Unutulmamalıdır ki, her yıl binlerce kişi, basit hatalar ve küçük eksiklikler nedeniyle vize başvurularından olumsuz sonuç almakta ve planladığı seyahatleri gerçekleştirememektedir. Vize İşlem Merkezi olarak hatasız, doğru yürütülmüş bir süreç ile Almanya Vize Başvuru işleminizi gerçekleştirmekteyiz. Almanya'ya yapacağınız gezinin ilk adımı Vize İşlem Merkezi olsun; siz de 0312 419 09 22 numaralı telefonumuzdan bize ulaşın ve Almanya Vize Başvurusu işlemlerinizi hızlıca tamamlayalım
Almanya vize başvurularının red ile sonuçlanma nedenlerinde başlıcaları şunlardır:
Vize başvuru formunun eksik veya yanlış doldurulması, Almanya'ya seyahat amacının doğru şekilde belirtilmemesi, gelir belgerinin masrafları karışalamaya yetmeyecek miktarda olması, banka hesaplarının yetersiz olması, vize geçerlilik süresi sonunda Türkiye'ye dönüleceğine dair ikna edici kanıtlar bulunmaması, otel rezervasyonun hatalı yapılması veya hiç yapılmaması, daha önceki Almanya seyahatlerinde vize süresinin aşılması veya Almanya'da suç işlenmesi. Almanya vize başvurusu yaparken bu hususları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.
Almanya vize başvurunuzun red ile sonuçlanması durumunda başvuru işlemi için ödediğiniz ücretler iade edilmemektedir. Vize başvuru evraklarının eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması başvurunuzun olumsuz sonuçlanma ihtimalini en aza indirecektir.
Doksan güne kadar olan Almanya Schengen vize başvuru evraklarının listesini, vize danışmanlarımızdan ücretsiz olarak talep edebilirsiniz. Vize İşlem Merkezi olarak, hazırlamanız gereken belgelerin güncel listesini e-mail olarak paylaşmaktayız.
Firmamız aracılığıyla; seyahat amacınıza uygun, eksiksiz, doğru ve hızlı bir vize başvuru süreci yaşayabilirsiniz.
Online vize başvuru formunu doldurarak, kolay ve hızlı bir şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Online vize başvurusu için sayfamızı ziyaret ediniz.