İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

İsveç vizesi konusunda profesyonel danışman kadromuzla, vize başvuru işlemlerinizi en ekonomik fiyatlarla, en kısa sürede neticelendirmekteyiz. Yılların verdiği deneyim ve birikimle İsveç vize başvurusu işlemlerinizi hızlı, hatasız ve ekonomik şekilde gerçekleştirerek, vize başvuru sürecinizi güvenle tamamlıyoruz.

İsveç'e seyahat etmek isteyen birçok kişi, eksik veya hatalı başvuru nedeni ile vize reddi almaktadır. İsveç vize başvuru koşullarını yerine getirmeyen ve güncel bilgi takibi yapmayan kişilerin maddi kayıplar yaşaması kaçınılmazdır.

Vize İşlem Merkezi, İsveç'e turistik, ticari veya ziyaret vizesi ile seyahat gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hizmet vermekte olup; İsveç'ten Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen İsveç vatandaşlarına danışmanlık hizmeti sunmamaktadır.  "İsveç'ten Türkiye'ye vize", İsveç vatandaşları için Türkiye vizesi", "İsveç vatandaşlığı", "İsveç Türkiye vize" gibi konular hakkında araştırma yapanların, Türkiye Stokholm Büyükelçiliği'ni arayarak detaylı bilgi alabilir.

İsveç Vize Başvurusu

Schengen bölgesine üye ülkelerden biri olan İsveç'te serbestçe dolaşma hakkına sahip olmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize İsveç Vizesi'dir.

İsveç vizesi ile İsveç'e seyahat etmeyi planlayan umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları vize başvurusu yapmak zorundadır. Diplomatik (siyah), hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaport sahibi kişiler 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyen İsveç seyahatlerinde İsveç vizesinden muaf tutulmaktadır.

İsveç'e vizesiz olarak giriş yapabilen ülkeler; Avrupa Birliğine üye ülkelerin vatandaşları, Arnavutluk, Avusturalya, Arjantin, Andorra, ABD, Bosna Hersek, Barbados, Bahamalar, Brunei, Brezilya, El Salvador, Güney Kore, Guatemala, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong SAR pasaportları, Hong Kong BNO sahipleri, İspanya, İsrail, İsviçre, Japonya, Karadağ, Kosta Rika, Kanada, Makedonya, Meksika, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Paraguay, Panama, Singapur, San Marino, Seyşeller, Saint Kitts ve Nevis Federasyonu, Sırbistan, Şili, Vatikan, Tayvan, Uruguay, Yeni Zelanda ve Venezuela'dır.

İsveç'i ziyaret edecek olan kişilerin, seyahatlerini gerçekleştirmeden önce mutlak surette seyahat amacına uygun olan bir vize türüne müracaat etmeleri gerekir.

İsveç Vizesi Nereden Alınır?

İsveç Devleti'ni Türkiye'de temsil eden resmi kurum İsveç Ankara Büyükelçiliğidir. Ayrıca, kişilerin İsveç vize başvuru işlemlerinde karar yetkisine sahip olan tek kurum da İsveç Ankara Büyükelçiliği'dir.

Türkiye ve İsveç arasındaki siyasi, ekonomik, politik ve kültürel konuların uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde İsveç Büyükelçiliği çok önemli bir rol oynamaktadır. Vize başvuru işlemlerinde İsveç vize başvurusuna onay verecek ya da reddedilecek, bunların yanında onay verilen vizelerin vize sürelerini de belirleyen tek kurum İsveç Büyükelçiliğidir. Büyükelçilik ve konsolosluğun yanı sıra İsveç vizesi için yapılacak olan vize işlemlerinde, akredite seyahat acentelerinin ve vize başvuru merkezlerinin vize başvurusunda karar verme yetkisi bulunmamaktadır.

90 günü geçmeyen kısa süreli İsveç seyahatleri için İsveç Schengen vize başvurusu yapılmaktadır. Oturum izni, çalışma izni ve eğitim gibi 90 günü geçen seyahatlerde kişiler uzun süreli vize, ulusal vize ve İsveç D vize başvurusu yapmaktadır. Bu vize türlerine başvuru yapacak olan kişilerin başvuru işlemlerini direkt olarak İsveç Büyükelçiliği'ne ya da İsveç Konsolosluğu'na yapmaları gerekmektedir. İsveç vize başvurusu yaparken İsveç Konsolosluğunun başvuru bölge ayrımı yoktur. İsveç vize başvuru işlemleri İsveç Büyükelçiliği ve İsveç Konsolosluğu tarafından değerlendirmeye alınmaktadır.

İsveç vize başvurusu için bir başka alternatif ise, İsveç Büyükelçiliği'ne akrediteli olan yetkili seyahat acenteleri aracılığı ile başvuru yapmaktır. Firmamız Vize İşlem Merkezi, bu ülkeye seyahat etmek isteyen yolcuların başvurularını takip etmeye ve sonuçlanan başvuruları teslim almaya tam yetkilidir.

İsveç Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Seyahat edilecek ülkenin Schengen bölgesinde yer almasından dolayı Schengen vize başvurusu yapılması gerekmektedir. İsveç vize başvuruları, daha önceden Schengen vizesi sahibi olmayan kişiler tarafından bizzat Konsolosluğa giderek yapılmalıdır. Eğer kişi daha önceden alınmış bir Schengen vizesi almış ise başvuru merkezine ya da konsolosluğa gitmesine gerek kalmadan vize başvurusu yapabilmektedir. Vize başvuru merkezlerine ya da konsolosluğa yapılacak olan başvurularda istenilen evrakların ve imzaların eksiksiz olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

İsveç vize başvurusu yaparken yapılması gerekenler;

  • İsveç Büyükelçiliği tarafından talep edilen başvuru belgeleri hazırlanmalıdır.
  • İsveç Büyükelçiliği'ne doğrudan yapılacak başvuru için ya da akredite edilmiş vize işlem merkezinden vize başvurusu yapmak için randevu almalıdır.
  • Vizenin türüne göre belirlenen vize başvuru ücreti başvuru sırasında Türk Lirası cinsinden nakit olarak yapılmalıdır.
  • Konsolosluk tarafından istenilen evrakların eksiksiz doldurarak, belirlenen tarihte İsveç Konsolosluğuna teslim edilmesi gereklidir.
  • Tüm işlemler bittikten sonra Konsolosluğun kararı beklenmelidir.

Hangi Koşullarda Parmak İzinden Muaf Olunur?

Tüm Schengen Bölgesine üye olan ülkeler için 23 Eylül 2014'ten itibaren VIS (Visa Information System, Biyometri Uygulaması) zorunlu hale getirilmiştir. Bu uygulamada vize başvurusu yapacak olan kişilerin parmak izleri alınarak Konsolosluk veri tabanına kaydedilmektedir. Biyometri uygulaması ile vize başvuru sürecini hızlandırmak ve belgede sahteciliğin önüne geçilmek amaçlanmaktadır. İlk defa vize başvurusu yapacak olan kişiler Konsolosluğa başvurularını şahsen yapmak zorundadır.

12-18 yaş aralığındaki çocukların parmak izi ibraz etmesi gerekmektedir. Bu yaş grubundaki çocuklar ebeveynleri ya da yasal varisleri ile vize başvurusu yapabilmektedir. Biyometri uygulaması ile verilen parmak izi 5 yıl boyunca alınan bütün vizelerde geçerli olmaktadır. 12 yaşın altındaki çocuklar için parmak izi verme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Ülke ya da hükümet temsilcileri, siyasi liderler ve liderlerle beraber seyahat eden aile üyeleri, ulusal yönetime üye ülkelerin ve uluslararası organizasyonlar için resmi davet ile seyahat eden kişiler İsveç'e gerçekleştirdikleri ziyaretler için biyometri işlemine tabi tutulmazlar.

Fiziksel olarak parmak izi veremeyeceğini destekleyen tıbbi bir rapor ibraz eden kişiler biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.

Vize İşlem Merkezi ile İsveç Vizesi almak mümkün mü?

On yılı aşkın süredir vize danışmanlığı konusunda hizmet veren firmamız, birçok Büyükelçilik ve Konsolosluk tarafından akrediteli olup, İsveç vize başvurularındaki tüm zorlu prosedürleri minimuma indirerek hizmet vermeyi kendisine ilke edinmiştir. İsveç vizesi için müracaat etmeye karar verdiğinizde firmamızın profesyonel danışmanları ile irtibat kurmanız yeterli olacaktır. Profesyonel danışmanlarımız müşterilerimizin bu zahmetli süreçte rahat etmesi için vize dosyanızı sizler adına elçiliğe sunacak, sonuçlanan vizenizi Türkiye'nin hangi ilinde olursanız olun tarafınıza ulaştıracaktır.

İsveç Vize Ücretleri

İsveç vize başvuru ücretleri seyahatin amacına, seyahatin süresine ve başvuru sahibinin yaşına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Vize ücretlerinin yanı sıra hizmet harcı da alınmaktadır. İsveç vize başvurusu için yapılan harç ödemesi, vize ücret ve diğer hizmet bedelleri sadece Türk Lirası cinsinden nakit olarak yapılmaktadır. Ödeme işlemleri tamamlandıktan sonra ödemelerin yapıldığına dair verilen dekontların vize başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.

0-5 yaş arası çocuklar için vize ücretsizdir. Başvurunuz reddedilirse para iadesi yapılmaz.

İsveç Seyahat ve Sağlık Sigortası

İsveç vizesine başvuru yapan kişilerin seyahat ve sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir. Bu sigortanın yapılmasındaki amaç; İsveç seyahati sırasında acil yardım, acil hastane tedavisi veya tıbbi sebeplerden dolayı veya ölüm durumunda kişinin olarak oluşabilecek masraflarını karşılamaktır.

Seyahat-sağlık sigortası, en az 30.000 Euro (€) tutarında olmalıdır. Bu sigorta tüm Schengen ülkelerinde ve seyahat süresi boyunca geçerli olmalıdır. Başvuru yaparken, seyahat ve sağlık sigortası yapıldığına dair verilen belgenin başvuru dosyasında yer alması gerekmektedir. Seyahat ve sağlık sigortasından; diplomatik (siyah) pasaport sahibi olmak, Bir AB vatandaşının akrabaları olmak ve havalimanı transit vizesi için başvuruda bulunan kişiler İsveç sağlık ve seyahat sigortasından muaf tutulmaktadır.

İsveç Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

İsveç'e seyahat edecek olan her yaştan kişinin İsveç vizesi başvuru formu doldurması gerekmektedir. İsveç kısa süreli vize başvurularında İsveç vizesi başvuru formu doldurmalıdır. Formu internet sitesinden indirerek elle ya da bilgisayardan doldurularak çıktı alınabilmektedir. İsveç vizesi başvuru formu Türkçe , İngilizce veya İsveççe olarak doldurulabilir.

İsveç vize başvuru formu İsveç Konsolosluğunun, başvuru sahibinin seyahatine ve kişisel bilgilerine dair bilgilerin yer aldığı bir formdur. Bu başvuru formu İsveç Konsolosluğunun internet sitesinde ya da konsolosluk tarafından akredite edilmiş vize işlem merkezlerinde bulmak mümkündür.

İsveç vizesi başvuru formu dolduracak olan kişi formu tam ve doğru bilgilerle doldurmalıdır. Vize başvuru formunda; kişinin İsveç'te nerede konaklayacağı, seyahat amacı, seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı bilgileri eksiksiz belirtilmelidir. Konsolosluk tarafından istenildiği gibi doldurulan başvuru formu, başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Vize başvuru evrakları arasında İsveç vizesi başvuru formu eksik olan başvurularda, Konsolosluk tarafından vize başvurusu kabul edilmemektedir. Kabul edilmeyen başvuru formu sebebiyle İsveç vize başvurusu iptal edilerek yeniden form doldurularak başvuru yapılmalıdır.

İsveç Uzun Süreli (D Tipi) Vize

Çalışma izni, oturma izni, aile birleşimi ve evlilik gibi sebeplerle İsveç'e gidecek olan kişilerin İsveç Ulusal (D Tipi) vize başvurusu yapması gerekmektedir. Ulusal vize başvurusu İsveç'te 90 günü geçen seyahatler için verilen vizedir.

İsveç Ulusal Vizesi; İsveç seyahatinden belirli bir süre sonra Türkiye'ye dönüş yapacak şekilde tek girişli olarak verilebileceği gibi, kişinin İsveç seyahati sonrasında diğer Schengen ülkelerine giriş-çıkış yapabilmesi için çoklu giriş olarak da verilmektedir.

İsveç Vizesi Sonuçlanma Süresi

İsveç Vize başvurularının değerlendirilmesindeki karar mercii İsveç Konsolosluğu'dur. İsveç Vizesi başvuruları 5-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. İsveç Konsolosluğu vize başvurusu yapan kişiden ek evrak talep edebilmektedir. İsveç Konsolosluğu tarafından talep edilen ek evraklar ve mülakat, vize başvurusunun sonuçlanma süresini olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple İsveç vize başvurusu yapan kişiler seyahatlerinden en az 15 gün, en fazla 90 gün önce olacak şekilde vize başvurusu yapmalıdır.

İsveç vizesi başvurularının sonuçlanma süresi, İsveç Konsolosluğunun yılbaşı, paskalya, bayram gibi resmi tatil günlerine göre de değişiklik göstermektedir.

İsveç Express vizesi var mı?

İsveç Ekspress vizesi bulunmamaktadır. İsveç'e acil olarak gitmek isteyen kişiler İsveç Konsolosluğuna en hızlı şekilde evraklarını tamamlayıp teslim etmesi halinde, vize başvuru işlemleri değerlendirilmeye alınıp olabildiğince çabuk sonuçlanacaktır.

İsveç Vize Reddi Sonrası İtiraz Edilebilir mi?

İsveç vize başvurusu; eksik, hatalı ya da sahte evrak beyanı sebebi ile reddedilmektedir. Kişilerin reddedilen vize başvurusuna itiraz etme hakkı vardır. İsveç vizesi başvuru sonucundan memnun olmayan kişiler, İsveç Konsolosluğuna yazacakları bir dilekçe ile vize sonucuna itiraz edebilmektedir. Vize itiraz dilekçesi, İsveç vize başvurusunun reddedildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde Başkonsolosluğa verilmelidir. İtiraz dilekçesi yazılı olarak İsveççe veya İngilizce olarak yazılmalıdır.

İsveç vize başvurusu reddedilen kişiye vize başvurusu sırasında yatırdığı vize harç bedelleri iade edilmemektedir.

Online Vize Başvuru Formu

Online vize başvuru formunu doldurarak, kolay ve hızlı bir şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Online vize başvurusu için sayfamızı ziyaret ediniz.