Çekya Vizesi

Çekya Vizesi

Çekya vizesi konusunda profesyonel danışman kadromuzla, vize başvuru işlemlerinizi en ekonomik fiyatlarla, en kısa sürede sonuçlandırıyoruz. Uzun yılların verdiği deneyim ve birikimle Çekya vize işlemlerinizi hatasız ve eksiksiz şekilde gerçekleştirerek başvuru sürecinizi güvenle tamamlıyoruz.

Çek Cumhuriyetine seyahat etmek isteyen birçok kişi, hatalı vize başvurusu nedeniyle vize reddi almaktadır. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu koşullarını doğru incelemeyen ve güncel evrak takibi yapmayan kişilerin Çekya'ya yapacakları yolculuklar aksayabilmektedir.

Çekya Vize Başvurusu

Orta Avrupa ülkelerinden Çekya'ya (Çek Cumhuriyeti) yapacağınız seyahatlerde vize almanız gerekmektedir. Çekya, Bordo pasaport (Umuma Mahsus Pasaport) sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Bordo pasaportlu Türk vatandaşlarının Çekya'ya gerçekleştirecekleri turistik, ticari (iş), aile ziyareti, kültürel ve sportif etkinlik amacı taşıyan seyahatleri öncesinde vize işlemlerini sonuçlandırması gerekir.

Çek Cumhuriyeti 2007 yılı Aralık ayı itibariyle Schengen alanına dahil olmuştur. Schengen ülkelerinde ikamet izni sahibi olan kişiler, Çekya'ya vizesiz giriş yapabilirler. Bu bağlamda, Yeşil Pasaport (Hususi Pasaport), Gri Pasaport (Hizmet Pasaportu) ve Diplomatik Pasaport (Siyah Pasaport) sahibi Türk vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde Çekya'ya vizesiz giriş yapma hakkına sahiptirler.

Schengen Bölgesi'nin parçası olan Çekya'dan alınan Çekya vizesi ile seyahatin başlangıç noktası Çekya olmak şartıyla vizenizin geçerlilik süresi boyunca Schengen Bölgesi'ne dahil olan diğer Avrupa ülkelerine de seyahat edebilirsiniz.

Çekya vize türleri

Çekya vizesine başvurmadan önce Çekya'ya seyahat nedeninizi netleştiemeniz gerekmektedir. Çekya'ya seyahat amacınıza göre Çekya vize türleri ve hazırlayacağınız vize evrakları değişkenlik gösterir.

Çekya'ya turistik gezi planı olan Türk vatandaşlarının Çekya Turist Vizesi'ne, iş nedeniyle seyahat edeceklerin Çekya İş Vizesi'ne, Çekya'da ikamet eden aile üyeleri ya da arkadaşlarını ziyaret etmek isteyenlerin Çekya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi'ne, sportif karşılaşmalar, sempozyum, kültürel etkinlikler nedeniyle Çekya'ya gitmek isteyenlerin Çekya Kültürel, Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikler Vizesi'ne, eğitim amacıyla seyahat edeceklerin ise Çekya Öğrenci Vizesi'ne başvurmaları gerekir.

Türk vatandaşlarının Çekya'da en çok başvurdukları vize türü Çekya Turist Vizesidir. Çekya Turist Vizesi, Çekya'ya 90 günü aşmayan turistik amaçlı ziyaretler nedeniyle yapılmaktadır. Bu vize türüne başvuracak Türk vatandaşlarının seyahat planının en uzun bölümünde Çekya'da konaklamaları, konaklama süresinin iki farklı ülke ile eşit olması halinde ise Schengen Bölgesi'ne ilk giriş yapılacak noktanın Çekya olması şartı bulunuyor.

Çekya vize işlemleri ne kadar sürer?

Çekya vize işlemleri ortalama 15 iş gününde sonuçlanmaktadır. Çekya'nın ve Türkiye'nin resmi tatil günlerinde Çekya'nın diplomatik temsilcilikleri hizmet vermediğinden resmi tatil dönemlerinde bu süreler uzayabilmektedir.

Çekya vizesine başvuran kişinin eksiksiz ve doğru evrakları sunması vize sürecinin hızlanmasını sağlar. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu gerek görmesi halinde vize başvurusu yapan kişiden ek belge isteme ya da mülakata davet etme hakkına da sahip. Vize başvurularının değerlendirmesi için ek süre gerekebilmektedir. Bu nedenle Çek Cumhuriyeti vize başvurusu seyahat tarihinden en geç 15 gün öncesinde yapılmalı. Seyahat tarihi net olan kişiler seyahatin başlangıcından 90 gün (3 ay) öncesine kadar Çekya vizesine başvuru yapabilmektedir.

İstanbul ve Ankara dışında yaşayan Türk vatandaşlarının vize değerlendirme süreci pasaportun ulaşım süresi nedeniyle 2 iş günü daha geç sonuçlanmaktadır.

Çekya vizesi için gerekli evraklar

Çekya vizesi başvurusunda başvuru sahibinin gerekli evrakları hazırlamadan önce Çekya'ya seyahat amacını netleştirmesi gerekmektedir. Seyahat amacına göre Çekya vizesi başvuru evrakları değişkenlik göstermektedir. Başvuru sahibinin ücretli çalışan, emekli, işyeri sahibi, öğrencilik gibi durumlarında istenilen evraklar birbirinden farklı.

Çek Cumhuriyeti vize evrakları arasında Çekya vizesi başvuru formu, pasaportun aslı, pasaportun önceki Schengen bölgesi giriş çıkış kaşelerinin olduğu sayfalarının fotokopileri (son 3 yıla ait), 2 adet istenilen ölçülerde biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, vize talep dilekçesi (şahsi dilekçe), tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, konaklamaya ilişkin rezervasyon belgesi, seyahat sigortası, gidiş-dönüş uçak rezervasyonu, davetiye örneği, ekonomik durumu kanıtlayan banka dökümü, çalışan işyerine ait belgeler, maaş bordrosu ve öğrenci belgesi bulunuyor.

Yıpranmış, eksik sayfası olan ve 10 yıldan daha eski pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmmektedir. Çekya İstanbul Başkonsolosluğu ya da Çekya Ankara Büyükelçiliği gerek duyulması halinde vize başvurusu yapan kişiden ekstra belgeler talep edebilmektedir.

Çekya vizesi başvurusu için gerekli belgeleri tarafımıza göndermeniz halinde sizin adınıza randevunuzu oluşturup başvuru sürecinizi yönetmektedir, vize evrak kontrol listesinde yer alan tüm belgeleri eksiksiz sunarak vize almanızı kolaylaştırıyoruz.

Çekya Vize Başvuru Formu

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu seyahat amacına göre, eksiksiz, doğru bir şekilde doldurulmalı. Başvuru formu İngilizce olarak doldurulmalı ve formdaki ilgili yerlere tarih ve imza atarak teslim edilmelidir.

Firmamızdan Çekya turistik vizesi danışmanlığı alan seyahat severlerin başvuru formlarını, Çekya Büyükelçiliği ve Konsolosluğu'nun istediği şekilde doldurarak herhangi bir hata ya da sorun yaşanmasını önlüyor, vize sürecinizin olumlu sonuçlanmasına katkıda bulunuyoruz.

Çekya vize başvuru formu

Çekya vizesi nereden alınır?

Çekya vizesi almak isteyen Türk vatandaşları Türkiye'de yaşadıkları şehre göre Çekya Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu'nun sorumluluk bölgesinde yer almaktadır.

Çekya İstanbul Başkonsolosluğu sorumluluk bölgesine giren şehirler: İstanbul, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Düzce, Edirne, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Yalova, Zonguldak.

Çekya Ankara Büyükelçiliği sorumluluk bölgesine giren şehirler: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Sivas, Tunceli, Uşak, Van ve Yozgat.

Çekya Vize Ücreti

Çekya turistik vize ücreti konsolosluk harç bedeli, vize başvuru hizmet bedeli ve talep edilmesi halinde ek hizmet bedellerinden oluşuyor. Turistik kısa süreli vize başvurusu dışındaki tüm vize başvurularında vize türüne göre başvuru ücreti farklılık göstermektedir.

Tek girişli ve çok girişli vize ne anlama gelir?

Çekya vizesi üzerinde vizenizin 01, 02 ya da MULT (çok girişli) olduğuna dair bir bölüm bulunuyor. Bu bölümde "01" yazması halinde vizenizle Çek Cumhuriyeti'ne bir kez giriş yaptıktan sonra tüm Schengen Bölgesi'nde vize geçerlilik süresi boyunca seyahat edebilmektedirsunuz. Schengen Bölgesine dahil olan ülkeler arasında geçişler giriş-çıkıştan sayılmamaktadır. Tek giriş hakkına sahip Çekya vizesiyle Çekya'ya seyahat ettikten sonra Schengen Bölgesi'ni kapsayan bir seyahat planı yapabilirsiniz.

Vizenizin üzerinde "02" yazıyorsa Schengen Bölgesi'ne 2 kez giriş-çıkış yapabilirsiniz. "MULT" ise çok girişli vize anlamına gelmektedir. Bu vizeyle vize geçerlilik süresi boyunca diledğiniz kadar giriş-çıkış yapıp Schengen Bölgesi'nde seyahat edebilirsiniz.

Çekya vizesi hangi ülkelerde geçerli?

Çekya vizesi ile seyahatinizin başlangıcı Çek Cumhuriyeti olmak üzere Schengen Bölgesi'ne dahil olan tüm ülkelerde geçerli. Vizenizle geçerlilik süresi boyunca Çekya'nın dışında Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'ye seyahat edebilirsiniz.

Schengen'e dahil olmayan ancak Schengen vizenizle seyahat edebileceğiniz ülkeler ise Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan.

Vize İşlem Merkezi Kolaylığı ile Çekya vizesi

Vize danışmanlığı alanında Türkiye'nin lider firması Vize İşlem Merkezi, deneyimli ve uzman danışman kadrosu ile Çekya vizesi başvuru sürecini sizin adınıza adım adım takip ederek, kişiye özel hizmet vermektedir. Uzun yılların bilgi birikimi ve deneyiminin yanı sıra vize süreciyle ilgili güncel gelişmeler ve değişiklikleri takip eden firmamız Çek Cumhuriyeti vizesi başvurusunun hızlı, ekonomik ve güvenilir çözüm ortağıdır.

Vize İşlem Merkezi, Çekya Ankara Büyükelçiliği ve Çekya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından istenen İngilizce belgelerin formatı, bu evrakların temin edilmesi ve doldurulması aşamalarında yönlendirici olarak vize sürecinin herhangi bir hatadan dolayı reddedilmesini önleyerek olumlu sonuç alınmasını sağlar.

Online Vize Başvuru Formu

Online vize başvuru formunu doldurarak, kolay ve hızlı bir şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Online vize başvurusu için sayfamızı ziyaret ediniz.