Yunanistan vizesi konusunda profesyonel ve alanında uzman kadromuzla on yılı aşkın süredir vize hizmeti veren firmamız, tüm vize başvuru işlemlerinizi en kısa sürede, en doğru şekilde gerçekleştirmektedir. Yunanistan vize başvurunuzu, deneyimli ekibimizin tecrübeli ve emin ellerine teslim ederek çok kısa sürede olumlu şekilde sonuçlandırabilirsiniz.
Güneydoğu Avrupa ülkesi, komşumuz Yunanistan, Bordo Pasaport (Umuma Mahsus Pasaport) sahibi Türk vatandaşlarının ülkeye yapacakları seyahatlerinde vize başvurusu yapılmasını talep etmektedir.
Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 180 gün içerisinde yapacakları 90 günü aşmayan Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaf durumdalar.
Schengen Bölgesi'nin üyesi olan Yunanistan'dan alınan Yunanistan vizesi ile seyahatin başlangıç noktası Yunanistan olmak koşuluyla diğer Schengen ülkelerine de vize geçerlilik süresi içerisinde seyahat edilebiliyor.
Yunanistan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin nedeni ve süresine göre başvuru yapılacak vize türü değişkenlik gösteriyor. Yunanistan'a 90 günü aşmayan turistik amaçla bir seyahat planınız varsa Yunanistan Schengen Vizesi, çalışma, öğrenci değişim programı, eğitim ve aile birleşimi gibi 90 günü aşan seyahat planlarınızda ise Yunanistan Ulusal Vizesi'ne başvuru yapmanız gerekiyor.
Yunanistan'a seyahat planı olan Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde Yunanistan vizesi almadan, ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.
Turistik amaçla, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan, kısa süreli Yunanistan vizesi başvuruları Yunanistan Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen akredite vize danışmanlık firmaları aracılığıyla gerçekleştiriliyor.
180 gün içerisinde 90 günü aşan öğrenci değişim programı, eğitim, çalışma, aile birleşimi ve oturum gibi amaçlarla Yunanistan'a yapılacak uzun dönem seyahatlerde ise Yunanistan Ulusal Vizesi'ne (D Tipi Vize) başvurulması gerekiyor. Yunanistan Ulusal Vizesi başvuruları Yunanistan Ankara Büyükelçiliği, İstanbul, İzmir ve Edirne başkonsoloslukları aracılığı ile şahsen başvurularak yapılıyor.
Beş Avrupa Birliği (AB) ülkesinin 1985 yılında imzaladığı Schengen Sözleşmesi ile sözleşmeye üye ülkeler arasındaki iç sınırların ortadan kaldırılması ve serbest dolaşım serbestliği sunan bir bölge oluşturulması imza altına alındı. İlerleyen yıllarda Schengen Sözleşmesi'ne taraf olan ülke sayısı arttı.
Sözleşmeye üye olan ülkelerin herhangi birinden Schengen vizesi alan kişiler diğer ülkelere yapacakları seyahatlerde gümrük kontrolü ve sınır denetimine tabi olmadan rahatlıkla seyahat edebiliyor.
27 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin 22'si ve 4 AB üyesi olmayan ülke 26 üyeli Schengen Bölgesi'ni oluşturuyor. Schengen Bölgesi'ne üye olan ülkeler ise şöyle: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Yunanistan Schengen Vizesi alarak seyahatinizin başlangıç noktası Yunanistan olmak kaydıyla tüm Schengen ülkelerine aynı vize ile vizenizin geçerlilik süresi boyunca seyahat edebilirsiniz.
Yunanistan vizesi başvuru formu vizenin olumlu sonuçlanması için hayati önem taşıyor. Yunanistan vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru doldurulması, başvuru formuyla birlikte istenilen evrakların sunulması Yunanistan vizesi almak için en önemli adımlardan.
Yunanistan vizesi başvuru formu siyah ya da mavi tükenmez kalemle doldurulduğu gibi bilgisayar üzerinden doldurularak çıktı da alınabiliyor. Firmamız vize danışmanlığı verdiği kişilerin formlarını eksiksiz ve konsolosluk tarafından istendiği şekilde doldurarak olası hataların önüne geçiyor.
Yunanistan turistik vizesi başvurularında başvuru sahibinin seyahat süresini içeren ödenmiş ulaşım biletleri (feribot, uçak, otobüs), konaklamaya ilişkin onaylı (otel) konfirmasyon belgeleri, seyahat süresinin bitiminden sonra en az 90 gün daha geçerliliği bulunan, en az 2 sayfası boş pasaport, mesleki duruma göre işyerinden alınacak belgeler ve maddi durumu kanıtlayacak finansal evraklar talep ediliyor.
Başvuru sahibinin seyahat amacını içeren şahsi dilekçesini de başvurusuna eklemesi gerekiyor. Vize başvurusu seyahat tarihinden en az 15 gün, en çok 60 gün öncesinde yapılabiliyor.
Yunanistan Schengen Vizesi başvurularında başvuru sahibinin parmak izi kaydını talep ediyor. 25 Eylül 2014'te başlayan bu uygulama ile vizeye başvuran kişi son 5 yıl içerisinde parmak izi kaydını vermemişse vize başvuru merkezi ya da gerekli görüldüğü durumlarda Yunanistan temsilciliğine giderek 10 parmak, parmak izi kaydını yaptırmak zorunda.
Son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi başvurusunda parmak izi kaydı veren vize başvuru sahiplerinin yeniden parmak izi kaydı vermelerine gerek bulunmuyor. 12 yaş altında olan başvuru sahipleri, resmi davetle Yunanistan'a seyahat eden politikacıların parmak izi kaydı vermeleri talep edilmiyor.
Fiziksel durumu nedeniyle parmak izi veremeyecek durumda olanların durumlarını sağlık raporu ile kanıtlamaları halinde parmak izi uygulamasından muaf tutuluyor.
Yunanistan Schengen vizesi başvurularında talep edilen biyometrik fotoğrafın istenilen ölçülerde ve nitelikte olması gerekiyor. Biyometrik fotoğrafın çerçevesiz, arka planının beyaz renkli, fotoğraf ölçüsünün 3.5 cm x 4.5 cm olması, doğal cilt rengini göstermesi, yüksek kaliteli olması ve fotoğrafın sizi doğrudan kameraya bakarken göstermesi, herhangi bir takı ya da şapka takılmadan ve fotoğrafta ağzın kapalı olması gerekiyor.
Yunanistan vizesi başvuruları, başvuru tarihinden itibaren yoğunluğa bağlı olarak 5-20 iş günü içerisinde sonuçlanıyor. Özellikle bayram dönemi öncesi ve yaz döneminde başvuru yoğunluğuna bağlı olarak vize sonucunun netleşmesi daha uzun sürebiliyor.
Yunanistan vize başvuru ücreti, seyahat amacına ve başvurulan vize türüne göre değişkenlik gösteriyor. 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan kısa süreli turistik vize ile eğitim, oturum ve çalışma vizelerinin ücreti birbirinden farklı.
Yunanistan Schengen vizesi başvurularında başvuru evraklarının tam ve eksiksiz hazırlanması, başvuru formundaki bilgilerin doğru girilmesi, finansal dökümanlar, işyeri ya da eğitim belgelerinin orijinal ve doğru olması şart.
Vize başvurusu sırasında beyan edilen konaklama ve ulaşım rezervasyonlarının ödemesinin yapılması vize değerlendirme sürecine katkı sağlıyor. Kimi başvurularda otel ve ulaşıma ait ödenmemiş rezervasyonlar ya da sonradan iptal edilen rezervasyonlar nedeniyle birçok kişi vize reddiyle karşılaşabiliyor.
Yunanistan konsolosluğuna bağlı olarak vize değerlendirme sürecini yöneten yetkililer vize başvurusu yapan kişinin maddi durumunun yeterliliğine, belgelerinin doğruluğuna ve seyahat süresi sonunda Türkiye'ye dönüp dönmeyeceklerine kanaat getirerek karar veriyor. Bu yüzden vize başvurusunda yetkilendirilmiş kurumlardan hizmet alarak, vize sürecini doğru yönetmek Yunanistan vizesinin olumlu sonuçlanması için hayati önem taşıyor.
Online vize başvuru formunu doldurarak, kolay ve hızlı bir şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Online vize başvurusu için sayfamızı ziyaret ediniz.