Gana vizesi başvurusu, eksiksiz ve doğru olarak yapılmalıdır. Vize İşlem Merkezi, Gana vize başvuru formunun doldurulması, vize dosyasının hazırlanması ve başvurunun doğru, hızlı ve ekonomik şekilde neticelendirilmesi konusunda hizmet veren tam yetkili bir seyahat acentesidir.
Gana'ya seyahat gerçekleştirmek isteyen; Bordo (Umuma Mahsus), Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, seyahatleri öncesinde Gana vizesi almaları gerekmektedir.
Siyah (Diplomatik) pasaport sahipleri 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Gana'ya seyahat etmek isteyenlerin, Sarıhummaya (Yellow Fever) aşısı yaptırmaları ve uluslarası aşı kartlarını ülke sınır kapısında yetkililere ibraz etmeleri gerekmektedir.
Gana vizesi müracaatında bulunan kişilerin, Gana Ankara Büyükelçilğine 30 bin € teminatlı seyahat sağlık sigortalarını ibraz etmeleri gerekir.
Gana vize başvurusu; Gana Büyükelçliği veya Gana İstanbul Başkonsolosluğu'na şahsi başvuru yoluyla veya yetkili seyahat acenteleri aracılığı ile gerçekleştirebilirler. Seyahat acenteleri aracılığıyla yapılacak başvurularda Büyükelçilik veya Konsolosluklara şahsen gitmeye gerek yoktur.
Vize İşlem Merkezi, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Afrika biriminin resmi vize acentesidir. Gana vizesi konusunda oldukça deneyimli olan firmamız, Gana'ya yapılan resmi heyet ve bireysel vize başvurularında, her yıl binlerce kişinin vize işlemlerini başarı ile sonuçlandırmaktadır
Gana Ankara Büyükelçiliği, Ankara'da Çankaya ilçesinde yer almaktadır. Gana Büyükelçiliği, resmi tatiller haricinde hafta içi her gün 09.00 ila 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Gana vizesine başvuru gerçekleştirmek isteyen kişiler, hafta içi her gün 09.00 ila 12.00 saatleri arasında vize başvurularını gerçekleştirebilirler.
Pasaport süresi uzatma veya yenileme, evlilik işlemleri, apostil veya büyükelçilik tasdiki gibi işlemleri olan Gana vatandaşlarının, Büyükelçiliğn 0312 442 54 79 veya 0312 436 07 71 numaralı telefonlarını arayarak randevu almaları gerekmektedir.
Gana vizesine başvuru yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için parmak izi uygulaması bulunmamaktadır.
Gana vizesi için, sitemizde yer alan vize başvuru evraklarınızı eksiksiz şekilde tamamlayarak, Türkiye'nin tüm il veya ilçelerinden, anlaşmalı olduğumuz kargo firmaları aracılığı ile tarafımıza ulaştırmanız yeterlidir.
Gana vizesine başvuru öncesinde, yapmanız gereken ilk işlem, seyahat amacınıza uygun olan vize türünü belirlemeniz olacaktır.
Vize başvurunuz; gerekli evrakları eksiksiz şekilde firmamıza iletmeniz durumunda, şahsen başvuruya gelmenize gerek kalmadan, profesyonel danışmanlarımızca gerçekleştirilecektir.
Gana kapı vizesi uygulaması bulunmamaktadır. Bu sebeple Gana'ya gerçekleştirilmek istenilen seyahatler öncesinde, yetkili seyahat acenteleri aracılığı ile veya bireysel başvurular neticesinde vize almanız zorunludur.
Gana ekspres vize uygulama hizmeti bulunmaktadır. Ancak, ekspres (acil) vize başvuru işlemlerinde, Gana vizesi harç ücreti iki kat artış göstermektedir. Normal vize başvuruları 5 iş gününde, Gana Ekspres Vize başvurusu 2 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Gana vizesi almak isteyen kişilerin, vize müracaatlarını, seyahatlerine en az 15 güne kala gerçekleştirmeleri tavsiye edilmektedir.
Gana Konsolosluğu'na, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından gerçekleşen vize başvuruları genellikle turistik, ticari ve transit vize şeklinde olmaktadır.
Gana Turistik vize başvurusu, Schengen vizesine benzer bir şekilde yapılmaktadır. Gana Turistik vizesine başvuru gerçekleştirmek isteyen kişilerin sitemizde yer alan evrakları, kendi meslek gruplarına göre eksiksiz bir şekilde hazırlamaları gerekmektedir.
Gana Turistik vizesi, en fazla 30 günlük tek girişli olarak verilmektedir. 30 günden daha fazla süreli vize almak isteyen kişilerin, Gana'dan ticari davetiye temin ederek, Gana ticari vizesine başvurmaları gerekmektedir.
Tek Girişlik Turist Vizesi, verildiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde kullanılmalıdır.
Gana Konsolosluğu'na en fazla başvuru yapılan vize türüdür. Gana Ticari vizesi, Gana'da pazar araştırması yapmak veya ticari görüşmelerde bulunmak isteyen kişilere verilen vizedir.
Gana Ticari vizesi ile ülkeye giriş yapan kişiler, Gana'da çalışma hakkına sahip olmazlar. Gana'da çalışmak isteyen bireyler için, anlaşma sağladıkları firma tarafından, çalışma izni çıkarılması gerekmektedir.
Resmi çalışma izni olmadan, ticari vize ile çalışman kişiler "kaçak işçi" statüsüne düşmektedir. Bu gibi durumlarda Gana Hükümeti yaşanılabilecek olumsuzluklarda hiçbir sorumluluk üstlenmemektedir.
Gana ticari vizesine sahip olan ve ülkeye düzenli bir şekilde giriş - çıkış gerçekleştiren kişiler, ikinci Gana ticari vize başvurularında, 3 ay çok giriş, 6 ay çok giriş veya 1 yıllık çok girişli vize alabilirler.
Çoklu giriş vize süresi altı (6) aydır. Onaylanan başvurular, vizenin verildiği tarihten itibaren altı ay içerisinde Gana'ya sınırsız giriş hakkı kazandığı anlamına gelir. Başvuru sahibine altı ay boyunca Gana'da kalma hakkı tanımaz. Gana'ya her girişte, Gana'da ikamet için verilen süre, Gana Göçmenlik Bakanlığı tarafından genellikle altmış gün olarak belirlenmektedir.
Ticari vizelerin uzatılma prosedürü bulunmamaktadır. Vize sürelerini ihlal eden kişiler, ülkeden çıkışta para cezası öderler. Süre ihlali, kişilerin sonraki Gana vizesi müracaatlarına olumsuz etki etmektedir.
Gana'dan aktarmalı olarak, üçüncü bir ülkeye seyahat gerçekleştirmek isteyen kişilerin başvuru yaptıkları vize türüdür.
Gana transit vizesine, başvuru gerçekleştirmek isteyen kişilerin, gerekli evrakları haricinde, transit uçuş yapacaklarını belgeleyen, uçak biletlerini ibraz etmeleri gerekmektedir.
Transit uçuşlarda, havalimanlarındaki bekleme ve aktarma süreleri değişiklik gösterebilmektedir. Yolcuların uçak biletlerini satın almadan önce, ilgili hava yoluna ait temsilcilikleri arayarak, gerçekleştirecekleri uçuş için transit vizenin gerekip gerekmediği konusunda bilgi almaları tavsiye edilir.
Son yıllarda gelişen Türkiye Gana ticari ilişkileri neticesinde, birçok Türk inşaat firması bu ülkeye ticari yatırımlar gerçekleştirmektedir.
Gana çalışma vizesi, bu ülkede çalışmak isteyen kişilerin, sahip olmaları gereken vize türüdür. Çalışma vizesi ile Gana'ya giriş yapan kişiler, kendilerine çalışma izni çıkaran firma aracılığı ile vize sürelerini uzatabilir veya vizelerini süreli oturuma çevirebilirler.
Türkiye'deki Şirketten İstenilen Belge ve Bilgiler
Gana'daki Şirketten İstenilen Belge ve Bilgiler
Gana'da Eğitim görmek isteyen öğrencilerin müracaat ettikleri vizedir. Aşağıda yer alan Gana Eğitim vizesi evrakları ile müracaat gerçekleştiren bireylerin, vize işlemleri ortalama 3 hafta kadar sürebilmektedir.
Gana Öğrenci vizesi, Çalışma vizesinde olduğu gibi, Ülkeye girişten itibaren, Kabul Belgesi gönderen Üniversite aracılığı ile yerel makamlara başvuru yapılarak uzatılabilir veya süreli oturuma dönüştürülebilir.
Gana Eğitim vizesi için Gereken Evraklar;
Sarıhumma, Aedes Aegypti sivrisinekleri ile bulaşan akut bir viral enfeksiyondur. Afrika'da, Güney Amerika'da ve Karayip Adaları'nda görülür. Ölüm oranı, klasik sarıhumma salgınlarında yüksektir. Henüz tedavi edici tıbbi müdahale bulunmamaktadır ancak aşı ile büyük ölçüde önlenebilir bir hastalıktır.
Gana'ya seyahat edecek dokuz (9) aylıktan büyük bütün ziyaretçiler Gana'ya yolculuk etmeden en az on gün önce Sarıhummaya karşı aşılanmalıdır. Daha önceden aşılanmış ziyaretçilerde aşı tarihi Gana'ya gidiş tarihinden önce en fazla on yıl olmalıdır.
Gana; Sarıhumma bulaşması riski bulunan ülkelerden biridir. Bu nedenle Gana'ya gelen bütün ziyaretçilerin (sarıhumma riski olmayan ülkelerden gelenler dahil) geçerli bir sarıhumma aşısı veya koruyucu belgesi bulunmalıdır.
Sonuç olarak, bütün giriş bölgelerindeki sağlık görevlileri sarıhumma aşısı belgelerini dikkatle kontrol etmektedirler. Sarıhumma aşı kartı olmayan kişilerin ülkeye girişi mümkün değildir.
Gana Büyükelçiliği'ne vize başvurusu gerçekleştirmek isteyen kişilerin, müracaatları esnasında dört adet, arka yüzeyi beyaz olan ve yeni çekinilmiş fotoğraflarını ibraz etmeleri gerekmektedir.
Tüm dünya ülkelerine yapılan vize başvurularda, iki adet fotoğraf istenilirken, Gana başvuru formunun dört adet doldurulması ve her başvuru formuna bir adet fotoğraf yapıştırılması gerektiğinden, sadece Gana'ya özgü olan bu kurala dikkat edilmesi gerekmektedir.
Fotoğraflar, Gana Vize Başvuru Formuna düzgünce yapıştırılması gerekir. Yıpranmış veya 6 aydan daha eski fotoğraflarla yapılan vize başvuru formları kabul edilmemektedir.
Gana vizesi başvuru formu, vize müracaatlarından önce eksiksiz bir şekilde doldurulup, Gana Büyükelçiliği'ne ibraz edilmesi gerekmektedir.
Gana vizesi başvuru formu toplam 10 sorudan oluşmaktadır. Başvuru formu İngilizce ve Türkçedir. Başvuru formunun 4 adet çıktısı alındıktan sonra, mavi tükenmez kalem ile okunaklı bir şekilde doldurulmalıdır. Dört formda ibraz edilen bilgilerin ve imzaların birbirleri ile uyumlu olması gerekmektedir.
Gana vize başvuru formunda yer alan bilgilerin eksik veya hatalı olması, vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Başvuru formunda yer alan bilgiler, Gana Konsolosluğu'nda gizli tutulmamaktadır.
DOĞRU OLMAYAN BİLGİLER VE EKSİK DOLDURULMUŞ FORMLAR VİZE BAŞVURUSUNU GEÇERSİZ KILACAKTIR.
Gana vizesi harç ücretleri, başvuru yapılacak vize türüne ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir.
Gana vizesi ücretleri, Turistik Tek girişli, Ticari 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık çok girişli olarak değişiklik gösterir. Başvuru ücretleri, Gana vize başvuru formunun ve vize sticker'larının üzerinde bulunmaktadır.
Gana vizesi ücretleri, Gana Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin anlaşmalı olduğu, banka hesabına Euro (€) cinsinden yatırılmalıdır. İki nüsha olarak alınan banka dekontlarının bir nüshası vize başvurusu esnasında Gana Büyükelçiliği'nin konsolosluk birimine ibraz edilmek zorundadır.
Banka ödeme dekontlarının açıklama kısmında, müracaat sahibinin adı soyadı mutlaka bulunmalıdır. Herhangi bir evrak eksikliği nedeni ile başvuruya alınmayan dekontların, geçerlilik süresi maksimum bir haftadır. Bir hafta içerisinde eksik evrakını tamamlanmayan ve dosyası işleme alınmayan kişilerin dekontları geçerliliğini yitirmektedir.
Olumsuz sonuçlanan Gana vizesi başvurularında, hiçbir şekilde ücret iadesi yapılmamaktadır.
Gana vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 5 iş günüdür.
Gana' ya acil seyahat etmek isteyen veya satın alınmış uçak bileti bulunan kişilerin, Gana Acil vizesine (Ekspres vize) başvuru yapmaları gerekmektedir.
Firmamız, Dışişleri, DEİK, İMMİB gibi resmi heyetlerin, destek yazıları ile başvuru gerçekleştirmeleri halinde, Gana vizesi işlemlerini aynı gün sonuçlandırabilmektedir.
Fuar ve resmi heyet gezilerinin olduğu dönemlerde, Gana Büyükelçiliğinde yaşanabilecek yoğunluk yaşanabilmektedir. Başvuru sahiplerinin, seyahatlerinden 15 gün önce, firmamız ile irtibata geçmesi önemle tavsiye olunur.
Online vize başvuru formunu doldurarak, kolay ve hızlı bir şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Online vize başvurusu için sayfamızı ziyaret ediniz.