Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi

Hollanda vizesi konusunda, alanında uzman danışmanlarımızla ve yılların vermiş olduğu deneyim ile sizlere ekonomik, hızlı ve güvenilir danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Tecrübeli çalışma arkadaşlarımızla, Hollanda ziyaretiniz öncesi yapılması gereken vize işlemlerinizi başlatıyor, takibini yapıyor ve vizenizi mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırıyoruz. Vize İşlem Merkezi olarak, profesyonel kadromuzla vize alım sürecinizi hatasız bir şekilde yönetiyoruz.

Hollanda seyahatiniz öncesi herhangi bir mağduriyet yaşamamanız adına, Hollanda vize başvuru şartlarını dikkatlice incelemenizi ve firmamızdan danışmanlık hizmeti almanızı öneririz.

Hollanda'ya vize var mı?

Yel değirmeni, peyniri ve lalesi ile ünlü olan Hollanda'ya yolculuk yapmak isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak seyahatleri için Hollanda vizesi almalarına gerek yoktur.

Hollanda, Schengen ülkelerinden biridir. Bu sebeple Hollanda vizesi olan kişiler diğer Schengen ülkelerinde dolaşım hakkına sahiptir. Ancak bu haktan yararlanabilmek için Schengen kuralları gereği seyahatlerine Hollanda'dan başlamaları gerekmektedir.

Hollanda vize türleri

Hollanda vize başvurusunda bulunacak kişilerin öncelikli olarak Hollanda'ya gidiş amacını belirlemesi gerekiyor. Gidiş sebebinin farklılığına göre, vize türüyle birlikte istenen evraklar değişkenlik gösteriyor. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına seyahatten önce, mutlaka istenilen vize türüne karar verilmelidir.

  • Turistik Vize: Hollanda'ya tarihi güzelliklerini görmek, meşhur peynirlerini tatmak ve özgürlüğün tadını çıkarmak için gitmek istiyorsanız almanız gereken vize tipi Hollanda Turist Vizesi olacaktır.
  • Ticari Vize: İşiniz veya mesleğiniz ile ilgili çeşitli fuarlara veya seminerlere katılacaksanız, iş toplantısı veya iş ile ilgili bir konferans katılımı söz konusuysa ihtiyacınız olan vize tipi Hollanda Ticari Vizesi olacaktır.
  • Aile-Arkadaş Ziyareti Vizesi: Hollanda'ya gidiş amacınız ailenizi, akrabalarınızı veya oradaki arkadaşlarınızı ziyaret etmek ise seyahatinizden önce Hollanda Aile- Arkadaş Ziyaret Vizesi almanız gerekmektedir.
  • Transit Vize: Schengen bölgesi dışında bir yere seyahat etmeniz dahilinde Hollanda havaalanında uçak değiştirmeniz gerekiyorsa Hollanda Transit Vizesi almanız gerekmektedir.
  • Remigrant/ Erken Emeklilik Vizesi: Remigrant/ erken emeklilik alan kişiler içindir.
  • Turuncu Halı Uygulaması: Hollanda ile ticari bağı bulunan kişiler için Turuncu Halı (Orange Carpet) uygulamasıyla vize kolaylığı sağlanmaktadır.
  • Hollanda Antilleri Vizesi: Aruba, Curaçao ve St. Maarten ve Bonaire, St. Eustatius ve Saba adaları Hollanda Antillerini oluşturmaktadır. İsmi belirtilmiş bu yerlere giriş yapabilmek için alınması gereken vize türü Hollanda Antilleri Vizesidir.

Hollanda Vizesi Nereden Alınır?

Türkiye'de Hollanda vize başvurularının yapıldığı iki yer mevcuttur. Bunlardan biri Ankara'da bulunan Hollanda Büyükelçiliği iken diğeri ise İstanbul'daki Hollanda Başkonsolosluğudur. Vize başvuruları bu iki merci üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Hollanda vizesi için müracaat aşamasında başvuruyu nereden yaptığınızın bir önemi yoktur. Schengen ülkeleri arasında sadece Hollanda'ya özgü olan bu kural ile başvurular sırasında bölge ayrımıyla uğraşmadan vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Örneğin, İstanbul veya yakınlarında ikamet eden bir kişi Hollanda Ankara Büyükelçiliğinden başvuru yapabilirken; Ankara veya bölgesinde yaşayan bir kişi Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu üzerinden başvuruda bulunabilir. Yani bulunduğunuz yer fark etmeksizin her iki yetkili makam aracılığı ile Hollanda vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz.

Vize İşlem Merkezi olarak, gerekli olan vize tiplerinin belirlenmesi ve daha sonrasında evraklarının hazırlanması, istenebilecek ek belgeler vb. gibi uğraştırıcı konuları sizin adınıza en doğru şekilde yöneterek mümkün olan en kısa sürede vizenizi almanıza yardımcı oluyoruz. Alanında uzman vize danışmanlarımızla birlikte bu süreci en hızlı ve en ekonomik şekilde yürütüyoruz. Olası aksilikleri minimuma indirmek ve seyahatinizin tadını çıkarmak için firmamız Vize İşlem Merkezinden vize danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz.

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda vizesi almak için izlemeniz gereken 4 adım şu şekildedir:

  • Hollanda'ya gidiş nedeninizi belirleyin
  • Gidiş nedeninize uygun vize tipi için başvuru formunu doldurun
  • Eğer son 5 yıla ait parmak iziniz yoksa parmak izi vermek için harici hizmet sağlayıcısını ziyaret edin
  • Hollanda vizesi için gerekli belgeleri tamamlayın

Daha sonrasında ister bireysel olarak evraklarınızı teslim edin ister Hollanda Ankara Büyükelçiliği'nin yetkilendirdiği seyahat acenteleri aracılığıyla vize başvurusunda bulunun. Sürecin karışıklığı ve zaman kaybından şikayetçiyseniz profesyonel vize danışmanlık hizmeti almanızı öneririz. Firmamız Vize İşlem Merkezi yılların verdiği bilgi ve birikim ile vize sürecinizi titizlikle takip eder ve sonuçlandırır.

Hollanda Vizesi Parmak İzi

Hollanda vizesi başvuruları sırasında kişilerin parmak izine ihtiyaç duyulmaktadır. Hollanda vizesi, Schengen vizesi kategorisinde değerlendirildiği için parmak izi olmayan kişilerin ilgili merkezden parmak izi vermesi gerekmektedir. Son 59 ay içinde parmak izi vermiş kişilerin ise tekrar parmak izi vermesine gerek yoktur. Parmak izi bulunan kişilerin vize müracaatı için şahsi olarak konsolosluğa gelmesine gerek yoktur. Vize İşlem Merkezi olarak Hollanda vizesi konusunda en hızlı, ekonomik ve güvenilir hizmeti sağlıyoruz. Eğer sistemde kayıtlı parmak izinizin üzerinden 5 yıl ve üzeri bir zaman geçmişse parmak izinizi yenilemeniz gerekmektedir. İlk kez Hollanda vizesi için başvuruda bulunacak kişilerin ise konsolosluğa gelerek kaydını oluşturmaları gerekmektedir. Kişiler parmak izini ikamet ettiği en yakın konsolosluğa verebilir ancak vizeye onay verme yetkisi veren tek yer Ankara'daki Hollanda Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'dur.

Hollanda vizesi için parmak izi vermekten muaf olan kişiler şöyle belirtilmiştir:

  • 12 yaşın altındaki çocuklardan parmak izi alınmamaktadır.
  • Hükümet temsilcileri ve siyasi liderlerin Hollanda'ya yapacakları resmi ziyaretler için parmak izi vermesine gerek yoktur.
  • Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişiler ise bu durumlarını kanıtlayan bir rapor sunmaları halinde parmak izi uygulamasına tabi tutulmamaktadır.

Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hollanda vize başvurunuzu seyahatinizden 6 ay önce gerçekleştirebilirsiniz. Ani gelişen seyahatler için Hollanda vize işlemleri en erken 15 gün sürmektedir. Ancak konsolosluk veya büyükelçilik tarafından ek belge istenmesi ihtimali hesaba katılırsa bu süre uzayabilmektedir.

Hollanda vizesi için başvurunuzun kabul edilip edilmediği bilgisi ortalama olarak 15-20 gün içerisinde tarafınıza iletilir. Talep edilen farklı evraklar olması dahilinde bu süre 1 ayı bulabilir. Hatta kimi zaman bu süreç daha da uzayabilmekte ve yaklaşık 2 ay sonra vizeniz sonuçlanabilir.

Hollanda Vize Ücreti

Hollanda vize ücreti, vize başvurunuzun incelenmesi, vize başvuru takibi ve başvuru işleminizin olumlu sonuçlanması durumunda pasaportunuza stiker basımı için talep edilmektedir. Hollanda vizesi için başvuruda bulunmadan önce vize ücretinin yatırılması gerekmektedir. Hollanda vize ücreti, istenilen vize tipine göre farklılık göstermektedir. Hollanda'ya yapacağınız seyahatin amacına göre belirlenecek vize ücretiniz için detaylı bilgiyi Vize İşlem Merkezi'nin alanında uzman tecrübeli vize danışmanlarından öğrenebilirsiniz.

Hollanda Vize Reddi

Hollanda vize başvurunuz, Hollanda Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul başkonsolosluğu tarafından reddedilebilir. Bu dış temsilciliklerin ret sebebini açıklama zorunluluğu bulunmamaktadır.

Hollanda Büyükelçiliği veya başkonsolosluğu tarafından onaylanmış vizeniz olsa bile yıpranmış bir pasaportunuz varsa Hollanda'daki sınır görevlileri vizenizi geçersiz sayabilir. Az da olsa bu ihtimali ortadan kaldırmak için pasaportunuzun yıpranmamış olmasına özen göstermenizi hatırlatırız.

Eksik bir evrak, yanlış bilgilerle doldurulmuş başvuru formu veya deforme olmuş pasaportunuz ret sebebi olabilir. Eksik evrak sebebiyle ret cevabı almışsanız evraklarınızı tamamladıktan sonra tekrar başvuruda bulunabilirsiniz.

Hollanda vizesi konusunda olumsuz bir durumla karşılaşmamak adına Vize İşlem Merkezi (VİM)'den danışmanlık hizmeti almanızı öneririz.

Hollanda Vizesi Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hollanda vizesi için gerekli olan evraklar istediğiniz vize tipine göre sitemizde yer almaktadır. Vize başvurusu için evrakların tamamı eksiksiz şekilde hazır olmalıdır. Belgelerin firmamıza ulaşmasının akabinde vize işlemlerinizi ivedilikle başlatmaktayız. Hollanda yolculuğunuz öncesinde muhtemel bir problemle karşılaşmamanız için vize başvuru evraklarınızı en az 2 hafta öncesinden tarafımıza iletmenizi öneririz. Başvuru öncesinde pasaportunuzun yıpranmamış olmasına ve vizenin basılabilmesi için en az 2 adet boş sayfa bulunmasına dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatırız. Aynı zamanda vize bitim tarihiniz ile pasaportunuzun geçerlilik süresi uyumlu olmalıdır.

Hollanda'ya gitmek için en uygun zaman ise bahar aylarıdır. Kuzeyde denize komşu olduğundan oldukça nemli bir hava hakimdir. Yaz aylarında ise tropikal esintiler gözlenmektedir.

Hollanda, Schengen'e üye ülkelerden biri olduğundan Schengen bölgesindeki 26 ülke için tekrar vize almanıza gerek yoktur. Seyahatiniz kapsamında Schengen ülkeleri arasında vizesiz geçiş hakkını elde etmiş olursunuz. Ancak Hollanda Schengen vizesi almışsanız girişiniz mutlaka Hollanda üzerinden olmalıdır.

Online Vize Başvuru Formu

Online vize başvuru formunu doldurarak, kolay ve hızlı bir şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Online vize başvurusu için sayfamızı ziyaret ediniz.