Yunanistan Ticari Vize

Yunanistan ve Türkiye arasında geçmişten bu yana süregelen ekonomik, ticaret ve turizm alanlarında bağlantı ve işbirlikleri bulunmaktadır. Günümüzde iki ülke arasındaki ticari ilişki geçmiş yıllara göre en yüksek seviyelere ulaşmıştır. Türk işadamları; liman işletmeleri, özelleştirme anlaşmaları ve Yunanistan kuruluşlu firmalarla iş ortaklıkları gibi ticari faaliyetlere büyük ilgi göstermektedir. Zamanla bu ticari ilişkilerin artacağı ihtimali üzerinde durulmaktadır.

İş görüşmesi, toplantı, seminer, fuar ve pazar araştırmaları gibi ticari amaçlarla Yunanistan’a gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize Yunanistan ticari vizesidir.

Yunanistan’a seyahat edecek Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi kişiler, Schengen vize uygulaması hususlarına göre vize başvurusu yapmak zorundadır. Hizmet (gri) pasaport, hususi (yeşil) pasaport ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi kişiler 180 gün içerisinde 90 günlük seyahatleri için vize başvuru işlemlerinden muaf tutulmuştur.90 günü geçen seyahatlerde kişiler büyükelçiliklere ya da konsolosluklara Ulusal (Oturma vizesi-D vize) vize talebibaşvurusu yapmalıdır.

Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) üyesi olması sebebi ile Schengen Bölgesi ülkelerinden biridir. Bu bağlamda Yunanistan vizesi ile ilk defa seyahat edecek bir kişinin ilk seyahat noktası yine Yunanistan olmalıdır. Yunanistan’dan sonraki seyahatlerinde Schengen vize ile istediği ülkeye, vize geçerlilik süresi içerisinde geçiş yapabilmektedir. Schengen vizesi ile seyahat eden bir kişi seyahat ettiği ülkelerde en fazla 90 gün kalabilir. Fakat ilk defa Schengen vizesi ile seyahat edecek kişi en fazla 1 hafta kalabilir, sonraki seyahatlerinde 90 güne kadar seyahat süresi arttırılır.

Yunanistan Kapı Vizesi Var mı?

Yunanistan kapı vizesi yoktur. Vize başvurusunda bulunmak isteyen kişiler Yunanistan Ankara Büyükelçiliğine, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğuna ya da akredite seyehat acentelerine yapabilir. Vize İşlem Merkezi, Yunanistan ticari vize başvurusu konusunda tam yetkili ve akredite bir firmadır. Başvurularınızı, firmamız aracılığıyla güven içinde yapabilirsiniz.

Yunanistan Ticari Vizesi Parmak İzi Kaydı

Yunanistan ticari vize başvurusu kapsamışında parmak izi (biometrik) prosedürü uygulanmaktadır. Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System – VIS) kullanılarak parmak izi taraması yapılır. Bu uygulamaya göre vize başvurusu yapan kişinin, 5 yıllık geçerliliği olan biometrik veri kaydı oluşturma koşulu vardır. Fakat Yunanistan Konsolosluğunun isteği ile kişi 5 yıl dolmadan yeni bir biometrik veri kaydı oluşturulabilmektedir. Biometrik veri kaydı oluşturmaktaki amaç; başvuru işlemlerini kolaylaştırmak, süreci hızlandırmak ve oluşabilecek güvenlik problemlerini en aza indirmektir. Biometrik veri kaydı işlemi yapılan kişinin pasaportunda VIS ibaresi yer alacaktır.

Yunanistan Ticari Vize Başvuru Formu

Yunanistan’a ticari gerekçelerle gidecek olan kişi vize başvurusundan önce Yunanistan ticari vize başvuru formunu doldurmalıdır. Bu formu doldurma amacı; başvuru yapan kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda Yunanistan Büyükelçiliği ve konsoloslukları kontrolünde kişinin tanınması ve gitmesi için uygun kıstaslara sahip olup olmamasının denetlenmesidir. Bu yüzden Yunanistan ticari vize başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmasına dikkat edilmelidir.

Ticari vize başvurusu yapacak olan bir kişi için en önemli evrak; Yunanistan ticari vize davetiyesidir. Yunanistan’a ticari bir iş dolayısıyla giden kişiye Yunanistan firmasından ıslak imza atılmış ve firma kaşesi basılmış şekilde gönderilen davetiye, kişinin başvurusunun kabul edilme durumunu yüksek oranda arttıracaktır.

Yunanistan Ticari Vize için Gerekli Evraklar

Yunanistan ticari vizesi için alınan pasaportun 10 yıldan eski olmaması gereklidir. Pasaportta vize işlemleri için gerekli olacak en az 2 adet boş sayfanın bulunması gerekir.

Yunanistan ticari vize başvuru dosyasında yer alması gereken evraklar; vize süresinin bitim tarihinden itibaren 3 ay daha geçerliliği devam eden pasaport, Yunanistan ticari vize başvuru formu,  Yunanistan ticari vize davetiyesi, 2 adet biometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği, ulaşım ve konaklama belgeleri, banka hesap dokümanları standart başvuru belgeleridir. Bunların yanında çalışan veya iş yeri sahiplerinin; imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi ve SGK hizmet dökümü de başvuru dosyasına eklemesi gereken diğer evraklardır.